Verbouwen

Heeft u plannen om te gaan verbouwen? Wilt u meer ruimte in uw huis of kantoor creëren met een aanbouw of opbouw? Is uw badkamer of keuken aan vernieuwing toe? Of misschien wilt u uw pand wel energiezuiniger maken? Als gespecialiseerd aannemer in Horssen helpen wij u door het hele verbouwproces en beantwoorden we al uw vragen.

 

Verbouwing van een huis of bedrijfspand

Tips voor een vlotte verbouwing
Soms is een verbouwing noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een verouderde keuken of badkamer, slechte isolatie of een lekkage. Maar vaak is het vooral een manier om uw huis of bedrijfspand helemaal aan uw wensen aan te passen. Voor een vlotte verbouwing met het gewenste eindresultaat, is het verstandig vooraf over de volgende punten na te denken:

 

Maak een lijst met eisen en wensen

Stel uw budget vast
Zet de afspraken die u maakt met de uitvoerende partijen goed op papier en zorg dat alles voor de start van de verbouwing duidelijk is.
Verbouwen: een goede planning
Wij helpen u stap voor stap door uw verbouwing. Dat begint bij een goede planning. Bij een verbouwing komt vaak meer kijken dan u denkt. Misschien is het nodig om de muren (gedeeltelijk) opnieuw te stuken of te schilderen, de vloer te egaliseren of een nieuwe vloerbekleding te leggen. Dit soort werkzaamheden kunnen vaak niet tegelijkertijd plaatsvinden en je hebt te maken met droogtijden. Als ervaren aannemer hebben wij goed inzicht in deze processen. We maken vooraf een duidelijke planning om alles in goede banen te leiden en uw overlast zo veel mogelijk te beperken.

 

Verbouwen: vergunningen

Voor een verbouwing binnenshuis is een vergunning meestal niet nodig. Is de verbouwing aan de buitenkant van het pand zichtbaar of beïnvloedt het de omgeving, dan is een vergunning vaak wel vereist. Informeer bij uw gemeente of uw verbouwing vergunningplichtig is. Zij zijn op de hoogte van alle bestemmingsplannen en welstandseisen. Natuurlijk helpen we u ook graag bij uw vergunningaanvraag.

Verbouwen: materiaalkeuze

Bij een verbouwing wordt het belang van de materiaalkeuze nog wel eens onderschat. Het materiaal bepaalt de hoeveelheid onderhoud en dus uw onderhoudskosten. We helpen u graag bij de keuze voor de materialen en nemen u mee in het totale kostenplaatje. U kunt bij ons ook specifiek kiezen voor duurzame materialen.

 

Verbouwen: energiebesparing

Een verbouwing is vaak een goed moment om uw pand energiezuiniger te maken. Ook daar adviseren wij u graag over. Misschien kunnen tijdens de verbouwing extra isolatie aanbrengen of zuinigere installaties. Zo wordt de ruimte comfortabeler en bespaart u op uw energierekening. Nu het energielabel verplicht is bij verkoop of verhuur, heeft de duurzaamheid van uw pand bovendien direct invloed op de waarde.

Kortom: we adviseren u graag en duidelijk over alle mogelijkheden. Ook tijdens de uitvoering communiceren we helder, zodat u continu weet hoe we ervoor staan met de planning en het budget. Zo helpen we u graag om uw droomverbouwing te realiseren.